CC23-6

Vernieuwd parcours voor de Chouffe Classic 2024

De routes voor de Chouffe Classic zijn vernieuwd. Voor de aankomende editie op zaterdag 1 juni 2024 heeft het parcoursteam drie nieuwe routes uitgezet van 65, 115 en 165 km door het prachtige Drenthe.

Dit jaar zullen deelnemers zich in tegenovergestelde richting bewegen ten opzichte van voorgaande edities, waardoor ze een geheel nieuwe kijk krijgen op het betoverende landschap. Daarnaast zij de routes verfraaid met een aantal nieuwe highlights, zoals een aantal prachtige natuurgebieden. Bovendien krijgen alle deelnemers de kans om de nieuwe beklimming naar het Dak van Drenthe uit te proberen. De Col du Vam en het Dak van Drenthe zijn maar liefst twee keer in de routes opgenomen.

De 65 km route is in zijn geheel vernieuwd en gaat nu over mooie paden richting Aalden en Oosterhesselen. Ook de 165 km route maakt een nieuwe lus door Ruinen en bevat een nieuwe verzorgingspost bij ‘t Wapen van Ruinen.

Als kers op de taart krijgen deelnemers de kans om over enkele typisch Drentse keienpaden te fietsen, met een alternatieve routeoptie voor degenen die liever strak asfalt verkiezen. En niet te vergeten: met slechts één stoplicht op alle routes kan je als deelnemer vrijwel ononderbroken van de rit genieten!

Bekijk de volledige parcourskaart hier

Deel dit bericht

Meer nieuws