Event info

Op zaterdag 1 juni 2024 is het weer zo ver, dan is het tijd voor de gezelligste toertocht van Nederland. In Hoogeveen wordt het startschot gegeven voor 65, 115 of 165 km fietsen door het prachtige Drentse landschap. 

Onderweg word je volop aangemoedigd en wanneer je het dak van Drenthe hebt bereikt zal de muziek je de energie geven om nog even lekker door te trappen. 

De Chouffe Classic is niet voor niets de gezelligste toertocht van Nederland. De laatste etappe is de leukste en vindt plaats op het terrein van de WSV de Peddelaars in Hoogeveen. De koude Chouffe die je bij de finish ontvangt is inbegrepen bij je inschrijving. Daarna kun je moe maar voldaan neerploffen bij het Chouffe Chalet en lekker blijven borrelen met je wielervrienden. Heb je nog wat energie over? Dan kun je nog een dansje wagen, want er is natuurlijk volop muziek en bier.


compleet verzorgde fietsdag

Goed voorbereid

Programma zaterdag 1 juni

De start en finish van de Chouffe Classic zijn bij de wielerbaan van WSV de Peddelaars. Het adres is Bentincksdijk 17 in Hoogeveen.

TijdActiviteit
08.00 – 10.30 uurAfhalen startbewijzen
08.30 – 09.30 uurStartwaves 165 km
08.45 – 10.30 uurStartwaves 115 km
10.00 – 11.00 uurStartwaves 65 km
17.00 uurSluiting Finish

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat zijn de routes?
Klik hier voor alle informatie over de routes.

Hoe bereik ik het evenemententerrein?
De start en finish van de Chouffe Classic zijn bij de wielerbaan van WSV de Peddelaars. Het adres is Bentincksdijk 17 in Hoogeveen.

Parkeren
Wij moedigen iedereen aan om zo veel mogelijk gezamenlijk naar het evenement te reizen.

Parkeren is gratis en kan op diverse parkeerplaatsen rondom het eventterrein. De parkeerplaatsen worden aangegeven met borden. De volgende parkeerterreinen zijn beschikbaar. 

  • P1 – Terpweg 80 plekken
  • P2 – Sportvelden 350 plekken
  • P3 – Sportlaan + Grasveld 250 plekken
  • P4 – Wolfsbosstraat 100 plekken
  • Daarnaast zijn er diverse gratis parkeerplaatsen in de omgeving. Bijvoorbeeld Q-park Station Hoogeveen – 350 plekken (10 min fietsen)


Openbaar vervoer

Ook is het mogelijk om met de trein te reizen naar station Hoogeveen en vervolgens naar de start te fietsen (ongeveer 10 minuten fietsen).

Waar kan ik mijn fiets stallen?
Bij de finish kun je je fiets gratis stallen in de bewaakte fietsenstalling zodat je onbezorgd kunt genieten van het finish feest. Hou bij de start, onderweg en op de verzorgingsposten zelf je fiets in de gaten of gebruik een fietsslot.

Wordt mijn startbewijs ook verstuurd naar een adres in het buitenland?
Heb je een adres buiten Nederland opgegeven bij je inschrijving? Dan wordt je startbewijs niet thuisgestuurd. De envelop met startbescheiden kun je dan ophalen bij de helpdesk op het evenemententerrein.

Kan ik ook op de E-bike meedoen?
Jazeker, ook e-bikes zijn welkom. Hou er wel rekening mee dat de verzorgingsposten ingericht zijn op racefietsers. Er zijn bijvoorbeeld geen oplaadpunten voorzien. Verder geldt er voor alle deelnemers een helmplicht, dus ook voor e-bikers. 

Worden er foto’s gemaakt?
Er zijn fotografen van de organisatie om de sfeer onderweg en op het wielerfestival vast te leggen. Ook zal er een aftermovie gemaakt worden. Na afloop van de tocht vind je de foto’s op onze Facebookpagina.

Deelnemersfotografie
Ook zullen er onderweg fotografen van Marathon Photos aanwezig zijn om foto’s van de deelnemers te maken. Deze kun je achteraf bekijken en bestellen via Marathon Photos Live.

Kan ik de GPX bestanden van de routes downloaden?
In de week voorafgaand aan het evenement ontvangen alle ingeschreven deelnemers van ons de laatste informatie per mail. In deze mail ontvang je ook een link naar de GPX bestanden van de routes.

Download hier je GPX bestand.

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen?
De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar.

Na de finish
Na afloop van het evenement nodigen we je graag uit om na te genieten op het finish feest.  Op het finish feest zijn stands van onze partners, is er muziek en geniet je van een heleboel gezelligheid. De perfecte gelegenheid om onder het genot van een koude Chouffe verhalen uit de wisselen met je fietsvrienden.

Hoe laat kan ik starten?
De start zal plaatsvinden in waves. Je kunt tijdens het inschrijven zelf kiezen in welke startwave je wilt starten.

Startwave wijzigen
Wil je wijzigen van startwave, dan kun je dit zelf aanpassen in jouw dashboard, mits de gewenste wave nog niet is uitverkocht.

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
Je kunt jouw inschrijving overdragen aan iemand anders via je persoonlijke dashboard. De link naar het dashboard vind je in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen bij je inschrijving.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van de inschrijving, deze dient de koper te betalen.

Waar kan ik mijn stuurbordje ophalen?
Heb jij bij het inschrijven gekozen voor startbescheiden ophalen? Dan kun je deze ophalen bij de start van het evenement. In de week voorafgaand aan het evenement ontvang je een email met meer informatie.

Wanneer wordt mijn stuurbordje thuisbezorgd?
Heb je bij het inschrijven ervoor gekozen om jouw stuurbordje thuisbezorgd te krijgen. Dan kun je deze in de week voorafgaand aan het evenement op het door jou ingevulde adres verwachten. Controleer of jouw adresgegevens nog kloppen door in te loggen via jouw dashboard.

 

Is technische assistentie aanwezig?
Heb je onderweg problemen met je fiets of ondersteuning nodig? Dan kun je beroep doen op het noodnummer. Dit nummer staat op de infokaart die je bij jouw startbescheiden ontvangt. De organisatie komt dan zo snel mogelijk naar je toe om je te helpen.

Wat is een toertocht?
De Chouffe Classic is een recreatieve toertocht. Het is dus geen wedstrijd en daarom is er ook geen tijdsregistratie. Deelname aan deze compleet verzorgde toertocht is mogelijk voor ieder niveau. Er zijn verschillende afstanden, zo is er voor iedere deelnemer een uitdagende afstand en parcours. Bekijk onze wat is een toertocht pagina voor meer informatie.

Zijn er verzorgingsposten onderweg?
We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je elke 40 a 50 km een verzorgingspost waar je even rustig bij kunt komen en je energieniveau een boost kunt geven met o.a. koeken, vers fruit, sportdrank en hoogwaardige sportvoeding van Amacx.

Verzorgingspost 1: Hotel de Oringer Marke
Op de routes van 115 en 165 km
Open van 10.00 tot 13.15 uur
Adres: Hoofdstraat 9, 7873 BB Odoorn
www.deoringermarke.nl
Beleef Drenthe in De Oringer Marke. Beleef Drenthe met haar prachtige natuur en histrorische bezienswaardigeheden, gecombineerd met perfecte gastvrijheid. Proef de vrijheid en rust van in het hart van Odoorn.

Verzorgingspost 2: Grand Café Hesseln
Op de routes van 65, 115 en 165 km
Open van 11.00 tot 15.00 uur
Adres: Burgemeester de Kockstraat 46, 7861 AE Oosterhesselen
grandcafehesseln.nl
Grand Café Hesseln ligt in Oosterhesselen, nabij de sportvelden. De perfecte plek om heerlijk te lunchen of te dineren en gezellig te borrelen. 

Verzorgingspost 3: Restaurant “t Wapen van Ruinen
Op de route van 165 km
Open van 12.30 tot 15.15 uur
Adres: Brink, 7963 AA Ruinen
hetwapenvanruinen.nl
‘T Wapen van Ruinen is een gezellig restaurant gelegen in het Drentse dorp Ruinen. Het restaurant met terras is een gezellige plek om samen in een ongedwongen sfeer te genieten van een lekker drankje en hapje.

Deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.

Do you care about cycling?
Bij al onze fietsevenementen kom je dit bord tegen op het evenemententerrein en de verzorgingsposten. We willen hiermee bewustwording creëren bij onze deelnemers. We hebben dit vertaald in vijf duidelijke pictogrammen.

Tijdens een toertocht maken we gebruik van de openbare weg. Toon onderweg respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de prachtige omgeving waarin we fietsen.

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt op de dag zelf nog kiezen welke afstand je gaat rijden. Dit hoef je niet door te geven aan de organisatie.