Routes

Dit jaar zullen deelnemers zich in tegenovergestelde richting bewegen ten opzichte van voorgaande edities, waardoor ze een geheel nieuwe kijk krijgen op het betoverende landschap. Daarnaast zij de routes verfraaid met een aantal nieuwe highlights, zoals een aantal prachtige natuurgebieden.

Vanaf de wielerbaan in Hoogeveen voeren de routes van 65, 115 en 165 km over de mooiste Drentse paden. Fiets door de bossen, over de heide en keien en langs pittoreske dorpjes en hunebedden. Onderweg zal ook de Col du Vam en de beklimming naar het Dak van Drenthe twee keer beklommen worden! Je krijgt tijdens de tocht de mogelijkheid om over een aantal typisch Drentse keienpaden fietsen, maar je hebt ook de optie om de route te vervolgen via een alternatieve weg.

En niet te vergeten: met slechts één stoplicht op alle routes kan je als deelnemer vrijwel ononderbroken van de rit genieten!

Hoogtemeters

De 65 km route bevat 145 hoogtemeters
De 115 km route bevat 240 hoogtemeters
De 165 km route bevat 300 hoogtemeters

GOED OM TE WETEN

De routes zijn volledig uitgepijld maar alle deelnemers ontvangen ook de GPX bestanden.

Ons parcours loopt niet over afgesloten wegen. Je maakt gebruik van de openbare weg, dus houd je netjes aan de verkeersregels. Toon onderweg respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonende en ga netjes om met de omgeving waarin je fietst. 

*Parcourskaart onder voorbehoud van wijzigingen

Highlights

Tijdens de Chouffe Classic maak je heel veel kilometers, maar dat brengt je ook naar de meest prachtige plekjes van Nederland. De routes bevatten wegen door bosgebied, heideveld en nog veel meer mooie gebieden. Hieronder lichten we er alvast een aantal voor je uit.

Clubhuis de Peddelaars

START EN FINISH

Col du VAM

Mepper hooilanden

Landgoed Vossenberg

sleenerzand

mantingerveld