IMG_5324

Sfeervolle 3e editie van de Chouffe Classic

Op zaterdag 1 juni 2024 vond de derde Nederlandse editie van de Chouffe Classic plaats. Net als bij de voorgaande edities, beleefden de fietsers weer een fantastische fietsdag. Met droog weer en een aangename temperatuur van ongeveer 20 graden verzamelden fietsers uit heel het land zich in Hoogeveen. Na het monteren van hun stuurbordje en een high-five van de enthousiaste Sfeerman, gingen de deelnemers van start. Drenthe stond klaar om de fietsers te verwelkomen met haar prachtige landschap.

De routes waren dit jaar 65, 115 en 165 km lang en gingen door groene bossen, uitgestrekte weilanden en pittoreske Drentse dorpjes. Onderweg waren er voldoende momenten voor ontspanning bij de verzorgingsposten waar fietsers hun energie konden aanvullen met bananen, koeken en hoogwaardige sportvoeding van Amacx.

De beklimmingen van de Col du VAM en het dak van Drenthe waren hoogtepunten die voor de nodige uitdaging zorgden. De trommels op de top gaven het laatste zetje om boven te komen. Voor de grootste groep (115 km) restte vervolgens nog een kleine 10 km tot de welverdiende koude Chouffe bij de finish. Een aantal kilometervreters namen de extra lus om op een totaal van 165 km uit te komen.

Na het voltooien van de tocht ontvingen de deelnemers een unieke medaille als herinnering. Vervolgens was het tijd om te ontspannen, spelletjes te spelen en na te genieten met de heerlijke bieren van Chouffe. Het bleef nog lang gezellig bij Chouffe Chalet.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde 3e editie van de Chouffe Classic en ziet de deelnemers graag terug bij de volgende editie of bij een van de andere We Are Cycling toertochten. De eerstvolgende tocht staat zaterdag 22 juni al op de kalender, dan is het tijd voor de Lidl Kastelentour. Kijk voor de volledige kalender op wearecycling.nl.

šŸ“øšŸŽ„ Hou de komende dagen onze Instagram en Facebook pagina in de gaten, want daar worden in de loop van de week nog meer mooie fotoā€™s en de officiĆ«le aftermovie geplaatst.

Deel dit bericht

Meer nieuws