chouffeclassic-merlijnsphotography-5594

SCHRIJF JE IN VOOR DE CHOUFFE CLASSIC!

Goed nieuws! Je kunt je vanaf vandaag weer inschrijven voor de gezelligste toertocht van Nederland: De Chouffe Classic! Fiets op zaterdag 3 juni samen met je vrienden een mooie route door Drenthe. Bij deze toertocht staan niet snelheid en winnen centraal, maar draait het om gezelligheid en genieten. Bij de verrassende routes van 65, 115 en 165km fiets je door de natuur en ervaar je de rust van het platteland. De iconische keienstroken en de VAM-berg kunnen natuurlijk niet ontbreken!

Prachtig boomrijk landschap
De Chouffe Classic wordt oorspronkelijk verreden in de Belgische Ardennen, de omgeving waar het Chouffe bier al veertig jaar wordt gebrouwen én wat ook populair is onder Nederlandse wielrenners. De route is altijd pittoresk en vol mooie uitdagingen – en naast België, heeft ook Nederland dergelijk terrein te bieden. Vandaar dat in 2023 de tweede editie van de Nederlandse Chouffe Classic weer plaatsvindt. In Drenthe kunnen zelfs hoogtemeters worden gemaakt op de Col du Vam, bekend van het NK wielrennen in 2020 en 2021. Deelnemers hebben de keuze uit routes van 65, 115 en 165 kilometer. De start is in Hoogeveen, waarna het door het prachtige, boomrijke Drentse landschap voert. En dat zijn niet zomaar kilometers; hier werd eerder Drenthe’s Mooiste – de Erik Dekker Classic verreden. Bij de finish is de eerste koude Chouffe inbegrepen bij je inschrijving en kan iedereen neerploffen bij het Chouffe Chalet voor een borrel met wielervrienden.

Allemaal op de route
De Chouffe Classic maakt deel uit van We Are Cycling dat elk jaar meer dan vijftig evenementen organiseert voor fietsers van elk niveau in zes Europese landen. Op de Nederlandse wielerkalender staan zes toertochten door heel Nederland. De toertochten zijn compleet verzorgd, waardoor de deelnemers zorgeloos kunnen genieten van hun rit. Met zes tochten is er voor ieder wat wils: van vlakke polders tot pittige beklimmingen en van de prachtige natuur tot de industriële havens. Bij We Are Cycling draait het om gezelligheid en genieten. De toertochten zijn geschikt voor een brede doelgroep, van beginner tot ervaren toerfietser. Bij elke tocht zijn er meerdere routes zodat er een passende afstand is voor iedereen.

Over Chouffe
Het verhaal van brouwerij Achouffe leest als een sprookje. “een uit de hand gelopen hobby”, zeggen de oprichters. In 1982 begonnen twee zwagers te brouwen in het Ardense dorpje Achouffe, nabij Houffalize. Ze hadden samen welgeteld 5.000 euro om te investeren. Op 27 augustus 1982 was het eerste brouwsel La Chouffe klaar en ondertussen, 40 jaar later, is Chouffe de nummer 1 onder de Ardense bieren dat in meer dan 50 landen wereldwijd wordt geserveerd. Dit alles onder toeziend oog van kabouter Marcel, liefhebber van lekker bier, die te vinden is op het iconische label. Zie ook chouffe.com.

Inschrijven
Het is vanaf vandaag mogelijk om jezelf en je wielervrienden in te schrijven. Dat kan via https://www.chouffeclassic.nl/inschrijven/ 

Deel dit bericht

Meer nieuws