CC23-4

5 tips ter voorbereiding op de Chouffe Classic

De Chouffe Classic is de gezelligste toertocht van Nederland. Op 1 juni fiets je samen met vele andere fietsers door het mooie Drenthe. Met afstanden van 65, 115 en 165 kilometer is er voor ieder wat wils. Om je optimaal voor te bereiden op deze dag, hebben we 5 tips voor je:

1. Check je fiets

Als je een toertocht gaat fietsen is het altijd verstandig om van te voren je fiets na te lopen en kleine problemen alvast te verhelpen. Deze week is perfect om je fiets te poetsen en de ketting te smeren. Vergeet ook niet om te controleren of je zadeltasje nog een reserveband en CO2-patroon of fietspomp bevat, zodat je deze op tijd kunt aanvullen. In geval van pech is er een reparatieservice aanwezig.

2. Lees je in over het parcours

Op de website is de route met de highlights gepubliceerd. De hele route is aangegeven met pijlen, indien je een fietscomputer hebt raden we aan om de gpx-route alvast te downloaden. In de route zitten enkele bijzondere punten, zoals de VAM-berg en meerdere keienstroken. Houd je hier niet van? Dan kun je via een korte alternatieve route erlangs fietsen.

3. Ga goed gemutst op pad

Veiligheid staat natuurlijk tijdens de Chouffe Classic voorop, dit vindt kabouter Marcel heel belangrijk. Zorg ervoor dat je een helm draagt!

4. Zorg voor voldoende energie

De Chouffe Classic is een stuk leuker wanneer je voldoende energie hebt om de tocht te voltooien. Zeker als je een langere afstand dan normaal fietst, raden we aan om deze week rustig aan te doen en niet op woensdag nog 100 km te fietsen. Verschijn met uitgeruste benen aan de start  en zorg ervoor dat je onderweg voldoende blijft eten, lees hiervoor het voedingsadvies van Amacx.

5. Kies je favoriete biertje van Chouffe uit

Na de finish ontvang je de eerste koude Chouffe van ons. Het assortiment van Chouffe is de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Kies bijvoorbeeld voor de Chouffe 0.4% als je liever een alcoholvrij biertje drinkt. Het volledige assortiment vind je hier. Voor welk biertje ga jij na de finish?

Met deze tips sta jij op zaterdag 1 juni goed voorbereid aan de start van de gezelligste toertocht.

Deel dit bericht

Meer nieuws