351333362_667105608576384_8592656564073516025_n

ON THE CHOUFFE AGAIN BIJ DE TWEEDE EDITIE VAN DE CHOUFFE CLASSIC!

Op zaterdag 3 juni vond de tweede Nederlandse editie van de Chouffe Classic plaats. Net zoals bij de eerste editie, hadden de fietsers weer een fantastische fietsdag. Op deze zonnige dag stonden er drie mooie routes op de agenda voor fietsers van alle niveaus. Zowel op de fiets als bij het Chalet Chouffe was het een dag waarover nog lang nagepraat zal worden.

 

In de vroege ochtend konden de deelnemers uit het hele land zich al melden bij het evenemententerrein bij WSV De Peddelaars in Hoogeveen. Na het monteren van het stuurbordje op de fiets en een high-five van de Sfeerman kon de tocht echt beginnen! De deelnemers konden onderweg genieten van al het natuurschoon dat fietsprovincie Drenthe te bieden heeft. In drie prachtige routes was er voor ieder wat wils: prachtige groene bossen, uitgestrekte weilanden en pittoreske Drentse dorpjes. 

 

Naast de inspanning was er ook ruimte voor ontspanning. Bij de verzorgingsposten konden de deelnemers even bijkomen en de energievoorraad aanvullen met bananen, koeken en hoogwaardige sportvoeding van Amacx. Langs de route zaten ook voldoende Chouffe horecagelegenheden voor een pitstop met natuurlijk een koude Chouffe. 

 

Uniek aan Drenthe zijn de keienstroken. Deze waren natuurlijk opgenomen in diverse routes. Ook de VAM-berg mocht natuurlijk niet ontbreken. De deelnemers van de 115 en 165km mochten deze zelfs tweemaal beklimmen. Eerst met frisse benen, maar in de middag was deze beklimming nog pittiger. Met nog 10km tot de ijskoude Chouffe te gaan, moest de VAM-berg eerst overwonnen worden. De trommels op de top gaven het laatste zetje om boven te komen.

 

Oef, na het voltooien van de toertocht ben je wel toe aan een ijskoude Chouffe. Maar niet voordat je een handige medaille met flessenopener en Chouffe Classic zonnebril hebt ontvangen. Eerst de fiets stallen in de fietsenstalling en dan is het moment om te relaxen echt gekomen. Fietsbril af, zonnebril op! De goedgemutste deelnemers genoten nog lang in de namiddagzon van de diverse spellen en de heerlijke bieren van Chouffe. Met een gezellige DJ en voldoende bier was het nog lang gezellig bij Chalet Chouffe.

We kijken terug op een geslaagde tweede editie van de Chouffe Classic. Tot bij de volgende toertocht!

šŸ“· Bekijk het fotoalbum op Facebook voor een heleboel leuke foto’s.
šŸš“ Jezelf in actie terugzien? Je kunt je persoonlijke foto’s bekijken en bestellen via marathonphotos.live.

We Are Cycling
De Chouffe Classic is onderdeel van de We Are Cycling serie. We organiseren dit jaar nog meer gezellige en compleet verzorgde toertochten. Kijk voor een overzicht van al onze toertochten op www.wearecycling.nl.

Deel dit bericht

Meer nieuws